luni, 13 noiembrie 2017

Boom-ul de plăți electronice în Vietnam

Huynh Song Hao, directorul Retail Banking, Vietcombank, a declarat că dezvoltarea puternică a tehnologiei informației, a serviciilor electronice și a serviciilor moderne va deveni o tendință. mainstream în viitor. Până în 2015, numărul utilizatorilor de Mobile Banking a depășit 1,8 miliarde la nivel global, mai mult decât utilizatorii de PC.
 
În același timp, 34% din tranzacțiile cu amănuntul la nivel mondial se fac din telefoane mobile, iar unele piețe precum Japonia, Coreea și Regatul Unit reprezintă peste 45%.
 
Pentru piața vietnameză, cu o populație de 92 de milioane de persoane, 55% dintre utilizatorii de smartphone-uri și utilizatorii accesează internetul în medie în medie 2 ore pe zi. Cumpărările online au reprezentat 58%. Ritmul puternic de creștere al pieței de carduri NH indică, de asemenea, o tendință de consum fără numerar, contribuind la dezvoltarea serviciilor de plată mobilă. Până în prezent, există aproximativ 45 de bănci care oferă servicii de SMS banking, Internet Banking și 25 de aplicații bancare mobile.
 
"Plățile mobile sunt foarte populare în țările dezvoltate din America de Nord, Europa de Vest și regiunea Asia-Pacific, cu o rată anuală de creștere de peste 90%. Previziunile unor organizații internaționale de plată, valoarea plății mobile în lume până în 2017 poate depăși 1 triliu de dolari și aproape echivalentă cu plata prin card ", a comentat Hao.
 
Reprezentanții TienPhongBank (TPBank) au afirmat că în ultimii 10 ani, plata în numerar a fost plătită de către Banca de Stat a Vietnamului, instituțiile financiare și întreprinderile care operează în domeniul comerțului electronic. Sprijinirea pieței de plăți online devine foarte diversificată. Utilizatorii au multe modalități de a efectua tranzacții de plată online.
 
De exemplu, prin Internet Banking, Mobile Banking: prin deținerea unui cont NH, clienții pot utiliza pentru a plăti facturile, servicii pe care NH le-a conectat, cum ar fi plata energiei electrice, apă, taxe de școlarizare asigurare, ... Prin intermediar de gateway de plată: companiile de plăți intermediare se conectează cu instituțiile financiare, site-ul comercial, portofelul electronic ajuta clienții să efectueze cu ușurință tranzacții de bare transfer de bani. În același timp, cardurile NH, portofelele electronice sunt, de asemenea, dezvoltate pentru a deveni principalul canal de plată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cine vrea sa comenteze?